Nyt fra elever på STU'en

Min tid på Varde STU-Center

Maria og Marie, som er tidligere elever, har her skrevet om deres tid på Varde STU-Center:  


Marie - min tid på Varde STU-Center:

Da jeg startede på Varde STU-Center, var jeg meget indadvendt, og gik meget for mig selv i starten. Jeg startede ud med at være på træholdet, hvor jeg fik en kontaktlærer, som hed Hanne. Efter under et år på træholdet, fik jeg en ny kontaktlærer, som hedder Dorthe. Hende blev jeg rigtig glad for og efter noget tid, begyndte jeg at åbne mig mere og mere for hende, fordi jeg følte mig tryg hos hende. Hende kunne jeg sige alt til. Hun hjalp mig til at blive mere åben/se mere lyst på tingene, selvfølgelig med min egen hjælp. Dorthe er en af de undervisere på STU’en, som jeg kommer til at savne allermest.

Mit andet år på Varde STU-Center arbejdede vi både videre i, at jeg skulle blive mere udadvendt og blive mere sikker på mig selv. Jeg skulle også ud i praktik. Jeg var i praktik i midten af det første år på STU’en ved en dagplejemor. Jeg var rigtig glad for at være der, og hun var os rigtig glad for mig. Men jeg skulle videre ud og prøve noget andet. Så var jeg i praktik i en børnehave. Da jeg havde været i praktik der, fandt jeg ud af jeg nok ikke skulle have med børn at gøre. Så jeg derfor prøvede noget helt andet, nemlig at noget med mad. Der fandt jeg ud af, det nok var det, jeg skulle i stedet for. De var så flinke oppe i Brugsen i Ølgod.

På mit tredje år på Varde STU-Center besluttede jeg mig for at prøve noget, jeg aldrig havde troet, jeg ville kunne få. Jeg har altid har fået af vide, at jeg ikke kunne tage en eksamen, så jeg startede ud med at have bogligundervisning, for at gøre mit matematik bedre. Til at starte med, var det ikke fordi jeg skulle have en eksamen, men da vi så kom tættere på, kunne vi godt se en udvikling og besluttede os for, at jeg skulle op i matematik. Derefter besluttede jeg mig også for at få en danskeksamen. Jeg troede nu mere på mig selv, efter jeg havde fået matematikeksamen. Det er den bedste oplevelse, i forbindelse med bolig undervisning, jeg har haft i alt den tid, jeg har gået i skole. Til forskel fra min folkeskole, følte jeg, at lærerne nu havde tid til mig, og gav mig den hjælp jeg skulle have og havde brug for.

Det jeg kommer til at savne mest er trygheden og de vante omgivelser. Jeg vil se tilbage på de her tre år, som en kæmpe udvikling for mig selv. Jeg er blevet mere selvstændig og tør mere nu, end da jeg startede herude for tre år siden. Jeg er også blevet mere moden, er begyndt at tage mere ansvar. Det havde jeg heller ikke gjort for tre år siden. Men alt dette kan jeg takke Varde STU-Center for, i samarbejde med mig selv. Jeg fortryder ikke, at jeg kom herud !!!

 

Maria - min tid på Varde STU-Center:

Jeg startede på Varde STU-Center, den 22. september 2014. Og mit år på Varde STU-Center, har været det bedste år i hele mit skole liv. Men ærgerligt det skulle slutte nu, for jeg vil komme til at savne de fantastiske mennesker, der er derude. Jeg har fået så mange gode venner, en god kontaktlærer og alle de ting jeg har opnået med hele mit forløb på Varde STU-Center.

Jeg har opnået meget på et år. Jeg har fået en dansk eksamen og jeg har åbnet mig mere og mere takket være alle de dejlige mennesker, som har været der for mig og har hjulpet mig i gennem det hele.

Jeg kan huske, at jeg var en meget stille og genert pige, da jeg startede derude og jeg stod i et hjørne for mig selv og var bange for at snakke med nogen. Så i starten gik jeg meget med lærerne og det gjorde jeg hele ugen, så jeg lige kunne se hvad de lavede i starten. Jeg var med på nogle af holdene og gik mest for mig selv i pauserne. Der var nogle henne og snakke med mig og spurgte, hvor jeg kom fra og hvor gammel jeg var.

Jeg kan huske da den første uge var gået og vi startede på en ny uge, havde jeg endnu ikke fået en kontaktlærer. Jeg var ikke den eneste, der lige var startet. Vi var to nye elever, som skulle have en kontaktlærer. Der startede en lærer, der hed Rune og han skulle være vores kontaktlærer. Vi fik sagt hej til hinanden og jeg snakkede ikke så meget med ham i starten, men vi sad sammen til frokost og han spurgte mig om nogle ting, så jeg fik fortalt hvordan jeg har haft det i mit skole liv, så han også vidste, hvordan jeg har haft det. Vi lærte hinanden bedre og bedre at kende. 

Når jeg tænker på det år, der er gået har det været et super år! Jeg har opnået så meget i dette her skoleforløb. Jeg er blevet meget mere udadvendt, tør mange ting og jeg har fået mig en dansk eksamen og det er der ingen, der ville have troet, jeg skulle opnå. Så jeg var en lettet og glad pige, da jeg var til den sidste eksamen. Jeg er begyndt at tro mere på mig selv, for jeg har haft svært ved at tro mig selv, fordi jeg har haft det så svært, som jeg har.

Jeg har også været ude og prøve to forskellige praktikker og det har også gjort, at jeg er blevet mere åben og jeg har virkelig udviklet mig og det kan jeg kun takke Anette for, som jeg var i praktik ved. Hun har været en stor hjælp for mig og ligesom min familie. Jeg har været rigtig glad for at gå på Varde STU-Center. Jeg har fået mange nye gode venner og det har været et fantastisk år. Nu kan jeg komme videre med det, jeg er i gang med og jeg håber på engang og få en uddannelse og et arbejde med handicappede eller noget andet.

Mit bedste år har været dét her på Varde STU-Center!! :)