Modulhold

Udover de forskellige stamhold, har vi flere forskellige modulhold.

IT og Medie IT

På IT-holdet arbejder vi især med IT og andre teknologier til brug som et hjælpemiddel i hverdagen. Det kan eksempelvis være elevens egen mobil, computere og ipads.
Nogle elever lærer at bruge deres mobiltelefon, som støtte i forhold til deres orblindhed, andre i forhold til struktur i hverdagen. Vi tager udgangspunkt i elevens behov, ressourcer og udviiklingsmuligheder -muligehderne er mange og spænder bredt.
Det er også muligt for eleverne at arbejde med video, interview og videoredigering.
Eleverne på IT-holdet får ofte til opgave at opdatere og lægge indlæg på Varde STU-Centers Facebook side, lave indlæg og opdatere denne hjemmeside og Varde STU-Centers app.

Se her et klip, som Nikolaj har redigeret i Windows Live Movie Maker:

Se flere videoklip under elevernes side - ved at klikke her

 

Avis

På vores Avishold er de unge redaktører og journalister. Vi starter dagen med at se nyheder, hvorefter vi har til opgave at konstruere vores avis som udkommer hver 3. måned. Dette er med til at give de unge mennesker ansvar i form af at overholde en deadline, ligesom de lærer om interviews, layout og tekstbehandling. Vi arrangerer enkelte virksomhedsbesøg på aviser og ugeblade.

 

Kreativitet

På Varde STU-Center har vi stor fokus på det kreative område, og vi arbejder i løbet af året indenfor mange forskellige områder af materialer osv. Der kan her blandt andet nævnes: glaskunst, tegne/malekursus og filtning.
Nogle af de produkter, som fremstilles i de kreative fag, kan købes her på STU'en og på vores årlige julemarked. Vi er meget åbne for bestillinger.

 

Madlavning torsdag

Torsdag laver vi mad i køkkenet, til alle elever på STU. Vi veksler imellem at lave mad, som holdet er med til at beslutte, og mere bundne opgaver. Vi arbejder med varekendskab og anvender friske råvarer, som tilberedes fra bunden. Vi følger uddannelsens kostpolitik, og serverer sund og varieret mad. Se vores kostpolitik her.
Eleverne er desuden med til at planlægge og lave en madplan.

 

Madcafé

I caféen laver vi hver uge lækker mad. Vi vælger i fællesskab en ret  som er på menuen i et par måneder. Det kan f.eks. være tortillas med forskelligt fyld, Chili Con Carne eller lignende. Vi arbejder ud fra en grundopskrift og herefter er eleverne med til at udvikle retten i deres egen retning.

 

Bo-træning

Vores mål for de unge mennesker er, at de skal ruste sig så godt som muligt til en hverdag med mange udfordringer, også i eget hjem. Derfor er tøjvask, indkøb, budget, rengøring, personlig hygiejne og madlavning en naturlig del af Bo-træningen. 

Hvis eleverne ønsker det, kan vi tilbyde bo-træning i STU'ens lejlighed, hvor vi har 3 værelser til rådighed. Her kan eleverne opleve at bo i trygge rammer - evt. sammen med nogle af deres venner fra STU'en. 

 

Tømrer

Holdet er blandt meget andet med til at vedligeholde STU’ens bygninger med både små og store reparationer. Der arbejdes desuden med restaurering af møbler, skovfældning, flisning og meget andet. Tømrerholdet konstruerer flere forskellige produkter, som kan købes her på STU'en og på vores årlige julemarked. Vi er meget åbne for bestillinger.

 

Se en video her om Træ- og tømrerholdets projekt "fra skov, til savværk, til bålbytte": 

Videoen er redigeret af Nikolaj på Medie IT, med app'en iMovie på iPad.

 

Ude/dyrehold 

Vores område omkring skolen indbyder til mange udendørs aktiviteter og gøremål. Vi har netop etableret egen urtehave. I foråret 2013 byggede vi et hønsehus og vi har i efteråret 2014 bygget et gedehus, der nu huser 4 sjove og søde geder. 
På ude/dyreholdet på modulgruppedage, er der især fokus på vedligehold af Varde STU-Centers udenomsarealer og dyrepasser opgaver ift. vores dyr på Varde STU-Center.
Ude / dyreholdet har stamlokale i vores nye flotte garage bygning 

 

Motor / mekanik

Motor/Mekanik er lige startet op. Indtil videre har vi mest beskæftiget os med at ordne hækklippere Planen er at vi skal have en gammel bil som vi kan gå og sætte lidt i stand.
Ud over det så er tanken at vi vil lave en forretning med at reparere og slibe bladene på plæneklippere for folk.
Lindvig håber at eleverne kan bruge færdighederne fra faget, som fx at skifte olie eller skifte dæk på sin bil.

 

Mere info om interessedage

Hver fredag har vi interessedag, her er den almindelige undervisning erstattet af andre hold, læs mere her

Interessedage