Modulhold

Udover de forskellige stamhold, har vi flere forskellige modulhold.

IT og Medie IT

På IT-holdet arbejder vi især med IT og andre teknologier til brug som et hjælpemiddel i hverdagen. Det kan eksempelvis være elevens egen mobil, computere og ipads.
Nogle elever lærer at bruge deres mobiltelefon, som støtte i forhold til deres orblindhed, andre i forhold til struktur i hverdagen. Vi tager udgangspunkt i elevens behov, ressourcer og udviiklingsmuligheder -muligehderne er mange og spænder bredt.
Det er også muligt for eleverne at arbejde med video, interview og videoredigering.
Eleverne på IT-holdet får ofte til opgave at opdatere og lægge indlæg på Varde STU-Centers Facebook side, lave indlæg og opdatere denne hjemmeside og Varde STU-Centers app.

Se her et klip, som Nikolaj har redigeret i Windows Live Movie Maker:

Se flere videoklip under elevernes side - ved at klikke her

 

"Det kreative rum"

Det kreative rum er et værksted, hvor eleverne vil komme til, at arbejde med forskellige materialer som fx glas, beton og akvarel. De vil komme til, at opleve forskellige kreative processer, som ind imellem vil være grændeoverskridende, men også skabe aha oplevelser. Dette vil være med til at styrke elevernes egen bevidsthed, samt selvtillid og selvværd.
Nogle af de produkter, som fremstilles i de kreative fag, kan købes her på STU'en og til vores årlige julemarked. Vi er meget åbne for bestillinger.

 

Buffetmad

Om torsdagen laver vi mad i køkkenet, til alle elever på STU. Vi veksler imellem at lave mad, som holdet er med til at beslutte, og mere bundne opgaver. Vi arbejder med varekendskab og anvender friske råvarer, som tilberedes fra bunden. Vi følger uddannelsens kostpolitik, og serverer sund og varieret mad. Se vores kostpolitik her.
Eleverne er desuden med til at planlægge og lave en madplan.

 

Hverdagsmad

På hverdagsmad lærer eleverne at lave simple retter, som de kan bruge i hverdagen derhjemme. Eleverne er med til at planlægge hvilke retter, der skal laves, finde opskrifter og lave en indkøbsliste. Herefter er eleverne med ude og handle i den lokale Super Brugsen og når de kommer hjem, laver eleverne den planlagte ret, enten 2 og 2 eller individuelt sammen med en underviser.

 

Træ

Holdet er blandt meget andet med til at vedligeholde STU’ens bygninger med både små og store reparationer. Der arbejdes desuden med restaurering af møbler, skovfældning, flisning og meget andet. Træholdet konstruerer flere forskellige produkter, som kan købes her på STU'en og på vores årlige julemarked. Vi er meget åbne for bestillinger.

 

Se en video her om Træholdets projekt "fra skov, til savværk, til bålbytte": 

Videoen er redigeret af Nikolaj på Medie IT, med app'en iMovie på iPad.

 

Udehold 

Vores område omkring skolen indbyder til mange udendørs aktiviteter og gøremål. Vi har etableret egen urtehave. Vi har på STU'en et hønsehus med 8 høns, et gedehus med 6 søde geder, et grisehus, hvor vi i sommerhalvåret har 2 grise og deruodover har vi 2 heste. Alle faciliteterne til dyrene har eleverne på udeholdet været med til at bygge. 
Udeholdet har især fokus på vedligehold af vores udenomsarealer og dyrepasser opgaver ift. vores dyr på Varde STU-Center.
Udeholdet har stamlokale i vores garagebygning.

 

Motor / mekanik

På moter/mekanik arbejder vi med elevernes nysgenighed om motorer og mekanik. Vi arbejder med, at udvide elevernes grundviden om forskellige slags motore, fx 2 takt-, 4 takt-, diesel- og benzinmotorer.
Vi har en gammel bil, som vi sætter i stand, reparerer, når noget går i stykker på den og prøver at køre i. Vi bygger forskellige motoriserede køretæjer, som fx en 3-hjulet motorcykel og en skinnecykel i træ.
Eleverne lærer også om, hvordan forskellige husholdninge- apperater virker, ved at skille dem ad. 

 

Mere info om interessedage

Hver fredag har vi interessedag, her er den almindelige undervisning erstattet af andre hold, læs mere her

Interessedage