Temauger

På Varde STU-Center har vi flere forskellige temauger i løbet af året. Herunder blokundervisning, julemarked og lign. 

Blokundervisning:
Når vi har blokundervisning, river vi hele ugen ud af kalenderen og har anden form for undervisning.

1. årgang: "Hygeijnekursus", hvor eleverne arbejder henimod at få et hygiejnediplom.

2. årgang: "Bo for dig selv", som handler om flere aspekter i at skulle bo selv - tøjvask, madlavning, indkøb, lægge budget, besøg på borgerservice mm.

3. årgang: "Ud i virkeligheden", her besøger eleverne forskellige uddannelsessteder mhp. videre uddannelse, samt fastsætter mål for, hvad de gerne vil efter tiden på STU.

Julemarked:
Hvert år afholder Varde STU-Center et julemarked, som eleverne selv producerer varer til. Dette gør de i ugerne op til markedet, hvor de har valgt sig ind på de forskellige hold.

Tidligere har vi haft et køkkenhold, et kreativt værksted, et træværksted, et tombolahold, samt et udeværksted, som hver især har haft forskellige opgaver i forbindelse med julemarkedet. 

Julekøkkenet producerede: Småkager, bolcher, tærter, æblegele, pebernødder, konfekt og mere.

Det Kreative værksted lavede: Fødselsdagskort, glaskunst - både tl jul og hele året, høretelfonsholdere af perler og tavler til børneværelset og meget mere.

Træværkstedet lavede: Fuglehuse, lysestager, bordskånere, fodrekuglehuse, fugle af træ, juletræer m.m. 

Udeholdet stod for indkøb og salg af juletræer, salg af gedepølser, udendørs dekorationer ud af træ og bugget metal, stråleovne samt klargøring af skolen til julemarkedet. 

Tombolaholdet: Stod for at få lavet en tombola og indkøbe præmier.

Eleverne i de forskellige værksteder, stod selv for salget af de ting de havde lavet til julemarkedet. I år var det et kæmpe hit. Pengene går til elevaktiviteter, der bestemmes af elevrådet.

Herunder er der billeder fra vores julemarked i 2016:

Mere info om studieturene

På Varde STU-Center har vi hvert skoleår en længere studietur.
Læs mere her

Studietur